Het labyrint heeft maar 1 pad, dus je kunt er niet in verdwalen. Toch, als je er naar kijkt, raken je ogen de weg kwijt en als je er in loopt, heb je geen overzicht. Een boeiend gegeven. Ik maak labyrinten van keramiek en druk prenten van labyrinten met o.a. rubber stempels.

uit 2008 tot 2009 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

labyrinten in spiegelbeeld

2009

2 labyrinten, waarvan de 'paden' elkaars spiegelbeeld vormen. Labyrinten komen in het groot in kerken in Europa en overal in de wereld in landschappen voor. Daarin is het mogelijk het kronkelende pad te volgen, tot je in het midden komt. Bij deze minilabyrinten kun je het pad met een vinger volgen. Probeer je het met alleen je ogen te doen, dan raak je geheid de weg kwijt. Deze labyrinten kunnen aan de muur gehangen of als een tegel op of in de muur bevestigd. Ze kunnen ook op een bordenstandaard los neergezet worden. (standaard tegen meerprijs leverbaar) Prijs is per stuk. Voor de set van beide samen is de prijs € 60

Labyrint ivoorkleur

2009

Labyrinten komen over de hele wereld voor als symbool van de levensweg in allerlei formaten. Van sieraad- tot park-formaat. Als decoratie gebruikt of als landschap om doorheen te lopen. Dit is een gegoten labyrint van keramische pasta met pigmenten en voorzien van een beschermende laklaag. Op de foto staat het op een bordenstandaard, maar het kan ook aan de wand bevestigd worden. Je oog verdwaalt in het labyrint, maar met hulp van je vinger ontdek je dat er maar één pad is, zonder afslagen. Je komt dus altijd in het midden aan en ook weer naar buiten.  

Labyrint met bladgoud

2009

Labyrinten vind je overal op de wereld als symbool voor de levensweg. Ze bestaan in allerlei formaten: als sieraad, maar ook als park, waarin je de labyrintische kronkelweg kunt lopen. Dit labyrint is afgewerkt met olieverf, bladgoud en lak. Op de foto staat het op een bordenstandaard, maar het kan ook aan de wand bevestigd worden. De gouden weg gaat dansen voor je ogen, maar als je hem met je vinger zou volgen, dan blijkt de weg je altijd naar het midden te leiden. En weer terug.  

Labyrint met gouden breuklijnen

2009

Labyrinten als symbool van de levensweg komen over de hele wereld voor. Dit labyrint is gebroken en de delen zijn met verschillende glazuren bedekt. Daarna zijn de delen het naar analogie van een oude Japanse techniek met goud en schellak aan elkaar gevoegd. Het benadrukken van de breuklijnen met goud is een verwijzing naar de vergankelijkheid, die mensen en dingen om ons heen juist zo kostbaar maakt. Het geheel is verpakt in een aan twee kanten beschilderde kist (ca. 40 x 30 cm; bij de prijs inbegrepen). Meer foto's en informatie op aanvraag verkrijgbaar door een reactie te sturen (onder Contact)

labyrint prent galappelinkt 1

2009

Labyrinten komen als symbool van de levensweg over de hele wereld voor, in het groot en in het klein, van zakformaat tot een doorsnede van tientallen meters. Dit is een afdruk van een linoleum snede. Sommige mensen zien er een boom in, anderen een hersenachtige structuur. De weg kronkelt voor je ogen. Zou je hem met een aanwijsstokje volgen, dan blijkt het een weg zonder afslagen te zijn, waarin je nooit verdwaalt.

labyrint prent inkt op handgeschept papier

2009

Labyrinten komen als symbool van de levensweg over de hele wereld voor, in het groot en in het klein, als afbeelding en als voorwerp, als versiering of om in te lopen. Er is altijd maar één weg, waardoor je nooit kunt verdwalen, ook al kronkelt de weg nog zo veel. Dit is een afdruk van een linoleumsnede op handgeschept papier. Je kunt er ook een boom in zien, of de structuur van hersenen.

Labyrint (roze)

2009

Labyrinten zijn behalve een wereldwijd gebruikt symbool van de levensweg ook een boeiend grafisch lijnen spel. Dit is een afdruk van een stempel van gegoten rubber op gewassen papier. De te volgen weg is roze.

Labyrint (stempel groen)

2009

Labyrinten zijn behalve een wereldwijd gebruikt symbool van de levensweg ook een boeiend grafisch lijnenspel. Dit is een ingekleurde afdruk van een stempel. Het is moeilijk om de groene weg met je ogen vast te houden. Volg je de weg met je vinger, dan blijkt hij je weliswaar met veel omwegen, maar toch zonder dat je verdwaalt naar het midden te voeren. En weer terug.

Labyrint (stempel oranje)

2009

Labyrinten zijn behalve een wereldwijd gebruikt symbool van de levensweg ook een boeiend grafisch lijnenspel. Dit is een ingekleurde afdruk van een stempel. Het is moeilijk de oranje weg met je ogen vast te houden. Volg je de weg met je vinger, dan blijkt het een weg te zijn die je weliswaar met veel omwegen, maar toch zonder te verdwalen naar het midden voert. En weer terug.

Labyrint zilverkleurig

2009

Labyrinten komen als symbool van de levensweg over de hele wereld voor, in het groot en in het klein, van zakformaat tot een doorsnede van tientallen meters, waar je doorheen kunt lopen. Dit is een labyrint gemaakt van klei en beschilderd met acrylverf. Sommige mensen zien er een boom in, of de structuur van hersenen. Als je ernaar kijkt, duizelt het pad van dit labyrint voor je ogen. Wanneer je hem met je vinger zou volgen, dan blijkt het een enkele weh te zijn zonder afslagen. Je kunt er niet in verdwalen.

overzicht labyrinten keramiek

2009

Labyrinten komen als symbool van de levensweg ovar de hele wereld voor, in het groot en in het klein, van zakformaat tot een doorsnede van tientallen meters. De weg kronkelt voor je ogen. Zou je hem met je vinger volgen, dan blijkt het een weg zonder afslagen te zijn, waarin je nooit verdwaalt. Dit zijn 9 keramische labyrinten, ieder met een eigen afwerking: glazuur, acryl, bladgoud, was. Prijzen afhankelijk van de afwerking

labyrint rond in rechthoek

2008

Labyrinten komen als symbool van de levensweg in veel culturen voor, verspreid over de hele wereld. Soms als afbeelding, soms als landschappelijk element gemaakt van b.v. stenen of planten zoals mais of buxushagen. Die laatste zijn bedoeld om daadwerkelijk de weg te lopen. Dit is de meest simpele vorm van een labyrint: het spiraal. Vervaardigd van klei en geglazuurd. Unicum (handvorm). Dit labyrint kan aan de wand gehangen worden, of op de muur gemetseld als een tegel.